Turvallisuusneuvonantajakoulutus (VAK/ADR)

LUOKKAHUONEKOULUTUS

Turvallisuusneuvonantajakoulutus valmistaa osallistujansa liikenne- ja viestintäviraston (Traficom) hallinnoimaan neuvonantajatutkintoon. Suurin osa Suomen turvallisuusneuvonantajista työskentelee maantiekuljetusten kanssa. Kansainvälinen ja Suomessa voimassa oleva ADR-lainsäädäntö vaatii, että toiminnanharjoittajat, jotka lähettävät, lastaavat tai kuljettavat vaarallisia aineita (VAK), nimittävät turvallisuusneuvonantajan (TNA) koordinoimaan toimintaansa.

Koulutuksen hinta ja ilmoittautuminen

  • TNA-koulutuksen hinta on 1 120 € + alv/ osallistuja sisältäen pätevyyskokeen ja -todistuksen.
  • Koulutus on kestoltaan 3 päivää.

TNA-tutkinto suoritetaan Ajovarma Oy:n toimipaikoissa. Tarkoittaen, että osallistuja ilmoittautuu sivun alareunasta kurssille sekä erikseen ajovarman pätevyyskokeeseen. Ilmoittautuminen Ajovarmalle  hoidetaan puhelimitse p. 029 534 5115. Lue lisää täältä>>>

TNA-koulutus on hyödyllinen kaikille, jotka tarvitsevat tietoa vaarallisten aineiden maakuljetuksista. Yrityksen sisällä TNA:n toiminta kuuluu yleisesti turvallisuus- tai työsuojeluorganisaatiolle. Turvallisuusneuvonantaja voi olla yrityksen työntekijä, johtaja, omistaja tai ulkopuolinen asiantuntija.

Luokkahuonetoteutukset (klikkaa päivämäärää)

Oulu

Vantaa

Neuvonantaja huolehtii turvalliset edellytykset VAK-kuljetuksille

Vaarallisten aineiden kuljetusten (VAK) turvallisuusneuvonantaja (TNA), tavoitteenasi on luoda yrityksessäsi turvalliset ja tehokkaat olosuhteet vaarallisten aineiden kuljettamiselle. Kurssi valmistaa turvallisiin toimintatapoihin, onnettomuuksien ennaltaehkäisyyn ja niihin varautumiseen. Toiminnanharjoittajan tulee varmistaa, että TNA on riittävä ymmärrys tuotantolaitoksen toiminnasta sekä vaarallisten aineiden ominaisuuksista. Turvallisuusneuvonantajan tehtäviin kuuluvat omavalvonnan suunnittelu ja toteutus vaarallisten aineiden kuljetuksissa  sekä VAK-säädöksien noudattaminen.

TNA-koulutuksen tavoite

VAK-onnettomuudet ovat Suomessa harvinaisia. Toimintaan liittyy suuria onnettomuusriskejä, jonka vuoksi toiminta on säädeltyä. VAK-onnettomuuksista voi seurata huomattavia vaikutuksia ympäristölle, omaisuudelle ja sivullisille. Siksi VAK-toiminnan riskienhallinta on myös aktiivista ennaltaehkäisyä ja varautumista. TNA-tehtävä on jalkauttaa toiminta osaksi sujuvaa VAK-kuljetuksien arkea ja logistiikkaa. Tehtävässä onnistuminen vaatii kouluttautumista, resursseja ja johdon tukea.

Koulutuksen suorittanut henkilö ymmärtää tuotantolaitoksen toiminnan sekä vaarallisten aineiden ominaisuudet, tuntee voimassa olevat säädökset, lait ja lupaehdot sekä kykenee noudattamaan turvallisuusvaatimuksia. Koulutuksella ja loppukokeella varmistetaan TNA:n asiantuntemus VAK-kuljetuksien turvalliselle toteuttamiselle.

Turvallisuusneuvonantaja -koulutus omalle ryhmälle

Jos haluat tilata kouluttajan työpaikallesi, asiantuntijamme auttavat järjestämään juuri teille parhaiten soveltuvan koulutuksen.

Ota yhteyttä:

 

Turvallisuusneuvonantaja koulutussisältö

  • VAK-määräykset, säännökset ja erityisvaatimukset
  • ARD-ohjeet ja lainsäädäntö
  • Turvallisuusneuvonantajan rooli ja vastuut
  • Riskienhallinta
  • Onnettomuuksien, vaaratilanteiden ja läheltä-piti-tilanteiden raportointi
  • Eri osapuolten vastuut ja velvollisuudet
  • Yhteistyö kuljetusketjussa
  • Turvallisuuskulttuuri ja oikeaoppiset työtavat
  • Koe, varaa aika Ajovarmalta puhelimitse

Koulutus sisältää runsaasti harjoitustehtäviä. Koulutukseen ja tenttiin ilmoittaudutaan erikseen.

Koulutuksen kesto: 3 päivää
Pätevyys: TNA:lla ei kouluttamisen suorittamisen lisäksi ole muodollisia pätevyysvaatimuksia.
Koe: Ilmoittautuminen Ajovarmalle  loppukokeeseen valitsemallesi paikkakunnalle hoidetaan puhelimitse p. 029 534 5115.

Ilmoittaudu kurssille:

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä kurssin ajankohta, johon haluat osallistua, kaupunki, jossa kurssi järjestetään, osallistujien nimet, ilmoittajan yhteystiedot sekä laskutustiedot.

Vahvistus kurssille pääsystä lähetetään sähköpostin välityksellä.

Peruutusehdot:

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen voi perua kustannuksitta viimeistään 14 vuorokautta ennen koulutuspäivää. Tämän jälkeen tulevista peruutuksista veloitamme 50 % osallistumismaksusta. Jos poisjäännistä ei etukäteen ilmoiteta, veloitamme koko maksun. Osallistujan voi vaihtaa veloituksetta ja vaihtumisesta tulee ilmoittaa Suomen Ensiapukoulutus Oy:lle puhelimitse tai sähköpostilla.

Tilaa kurssi tai ilmoittaudu

Valtakunnallinen kurssivaraamo:
puh. 010 5251 260 
e-mail: kurssille@suomenensiapukoulutus.fi
Kysy lisätietoa tai jätä yhteydenottopyyntö tästä

Tilaa uutiskirjeemme tästä: Uutiskirje
Siirry kurssikalenteriin: Koulutushaku
Laskutus ja toimitusehdot löydät täältä

Suorita Hätäensiapukurssi 4h verkkokurssina

Lue lisää