Tulityökorttikoulutus

LUOKKAHUONEKOULUTUS

Tulityökorttikoulutus, eli tulitöiden turvallisuustutkinto on Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön hyväksymä tutkinto, jolla varmistetaan, että tulityöntekijällä ja tulityöluvan myöntäjällä on riittävä tieto tulityöturvallisuudesta. Tulityökorttikoulutus sekä katto-ja vedeneristysalan tulityökoulutus yhdistyivät 1.1.2016, jonka jälkeen suoritettu tulitöiden turvallisuustutkinto oikeuttaa tekemään sekä ”perinteisiä” tulitöitä että katto-ja vedeneristysalan tulitöitä.

Tulityökortin hinta on 189 € + alv.

Tulityökorttikoulutuksen sisältö

  • Tulityöt turvallisesti
  • Vastuut ja velvollisuudet
  • Tulityön vaarojen tunnistaminen
  • Turvatoimet eri toimintaympäristöissä
  • Toiminta onnettomuustilanteessa
  • Käytännön harjoittelu (alkusammutus)
  • Kurssikoe

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) myöntämä tulityökortti on voimassa viisi (5) vuotta kurssin suorittamisesta.

Jos haluat tilata kouluttajan työpaikallenne, näet ryhmäkoulutuksen hinnat ja tiedot täältä: Tulityökorttikoulutus yrityksille.

Jos tulityökorttisi on yhä voimassa, voit osallistua Tulityökortin kertauskoulutukseen.

Tutustu myös Alkusammutus AS1 -koulutukseeen, tarjonnassamme sekä yrityskoulutus, että kaikille avoin koulutus.

Tulityökorttikoulutuksen aikataulut

Klikkaa sinulle sopivaa tulityökorttikoulutusta nähdäksesi tarkemmat tiedot.

Espoo

Hämeenlinna

Helsinki

Järvenpää

Joensuu

Jyväskylä

Kajaani

Kokkola

Kotka

Kouvola

Kuopio

Lahti

Lappeenranta

Lohja

Mikkeli

Oulu

Pori

Porvoo

Raahe

Riihimäki

Rovaniemi

Seinäjoki

Tampere

Tornio

Turku

Vaasa

Vantaa

Ylivieska

Miksi Tulityökorttikoulutus?

Työnantajan on lain mukaisesti huolehdittava, että työntekijät on perehdytetty toimimaan turvallisesti työpaikalla, ja huolehdittava myös muulla tavoin työympäristön turvallisuudesta. Tämä vaatimus korostuu korkeariskisiä töitä, kuten tulitöissä. Tulityön tekemiseen tilapäisellä tulityöpaikalla vaaditaan aina kirjallinen, määräaikainen tulityölupa. Tulityöluvan voimassaoloaika on viisi vuotta.

Kuka tarvitsee Tulityökortin?

Tehdessään töitä tilapäisellä tulityöpaikalla tulityöntekijä tarvitsee aina tulityöluvan. Usean vakuutusyhtiön ohjeistus edellyttää, että tulityölupa voidaan myöntää vain henkilölle, jolla on suoritettuna tulityökorttikoulutus sekä tulityökortti, joka on työskentelyaikana voimassa.  Näin ollen Tulityökoulutus ja Tulityökortti® tarvitaan, jotta voidaan varmistua tulityöhön osallistuvien henkilöiden osaamisesta tulityötilanteessa sekä tulityöluvan myöntämisessä. Turvallisen tulityön lähtökohtana on riskien tunnistaminen ja turvallisten toimintatapojen hallinta. Ohjeistuksen vastainen toiminta voi olla peruste vakuutuskorvausten alentamiselle vahinkotapauksissa.

Tulityökortti tulee olla voimassa myös tulityöluvan myöntäjällä. Tulityövartijalle tulityökortin suorittaminen ei ole pakollista, mutta sitä suositellaan, jotta ymmärrys tulityön työturvallisuudesta on kaikilla tulitöihin osallistuvilla yhteinen.

Mikä ero on vakituisella ja tilapäisellä tulityöpaikalla?

Vakituinen tulityöpaikka on tulitöitä varten suunniteltu ja varattu pysyvä, turvallinen alue tai palo-osasto.  Se on siis paloturvallisuusvaatimusten mukainen tulitöiden tekemiseen varattu tila, jossa palovaaralliset työt voidaan suorittaa turvallisesti. Vakituisella tulityöpaikalla on palamattomat materiaalit, riittävät paloturvallisuussuojaukset, eikä palavia nesteitä säilytyksessä välittömässä läheisyydessä. Tulityöt tulee tehdä vakituisella tulityöpaikalla aina, kun se on mahdollista. Korkeampien turvallisuustoimien vuoksi vakituisella tulityöpaikalla ei edellytetä tulityölupaa eikä tulityökorttia. Koulutuksen käymisestä on kuitenkin tässäkin tilanteessa hyötyä, jotta osaa ennakoida riskejä ja oppii palamisen teoriaa.

Tilapäisiksi tulityöpaikoiksi lukeutuvat muut kuin vakituiset tulityöpaikat.  Esimerkiksi katto- ja vedeneristystyöt tehdään aina tilapäisellä tulityöpaikalla. Usein myös rakennustyömaat ja kiinteistöt ovat tilapäisiä tulityöpaikkoja. Koneiden ja laitteiden satunnaiset ja  tilapäiset korjaus- ja huoltopaikat ovat niin ikään tilapäisiä tulityöpaikkoja.

Minkälaiseen työhön Tulityökorttia vaaditaan?

Työ on tulityötä silloin, kun työ on palovaarallista eli työssä syntyy kipinöitä, käytetään liekkiä tai hyödynnetään muuta lämpöä. Esimerkkejä kipinöintiä aiheuttavasta tulityöstä ovat mm. kaasu- ja kaarihitsaukset, poltto- ja kaarileikkaukset, laikkaleikkaukset ja metallien hionnat. Liekkiä ja lämpöä vaativia tulitöitä ovat muun muassa kaasupolttimella tehtävät työt, avoliekillä tehtävät työt ja kuumailmapuhaltimella tehtävät työt. Tulitöitä tehdään tyypillisesti rakennusten korjaustyössä ja uudisrakentamisessa sekä teollisuudessa ylläpidossa ja huoltotehtävissä.

Milloin Tulityökorttia ei tarvita?

Tulityökorttia ei tarvita silloin, kun tulitöitä tehdään vakituisella tulityöpaikalla tai yksityishenkilönä harrastuspohjalta. Vakituinen tulityöpaikka tarkoittaa paloturvallisuusvaatimusten mukaista tulitöiden tekemiseen varattua tilaa, jossa palovaaralliset työt voidaan suorittaa turvallisesti. Tulityökorttia® ei myöskään tarvita silloin, kun työskentelyyn käytetään vain palovaarattomia työmenetelmiä tai työskennellään vakuuttamattomissa kohteissa. Toki työnantaja tai työn tilaaja voi asettaa myös edellä kuvatuissa tilanteissa vaatimuksen Tulityökorttikoulutukselle.

Tulityökortin vaatimuksista huolimatta myös yllä mainituissa tilanteissa tulee toimia paloturvallisesti ja pelastuslain vaatimusten mukaisesti.

Kauanko Tulityökorttikoulutus kestää?

Tulityökorttikoulutus kestää 8 tuntia, sisältäen tauot ja käytännönharjoitukset. Tulityökortin uusijat voivat suorittaa kertauskoulutuksen osittain verkossa, mikäli Tulityökortti on yhä voimassa. Itseopiskeltava verkkokoulutus suoritetaan ennen lähiosuuteen osallistumista. Verkkokoulutuksen suorittamisen jälkeen tehtävä lähikoulutusosuus kestää noin 4 tuntia. Lähikoulutus -osuus sisältää lähinnä käytännönharjoitteita.

Miten Tulityökortti uusitaan?

Tulityökortti® on voimassa viisi vuotta. Tulityökortin uusimisen voi suorittaa nykyään kahdella tavalla:

  1. Osallistumalla uudelleen 8 tunnin Tulityökorttikoulutukseen lähiopetuksena tai
  2. yhdistelmäkoulutuksena, joka koostuu verkko-osuudesta ja 4,5 tunnin mittaisesta lähiopetuksesta, jonka aikana suoritetaan alkusammutus- ja suojausharjoituksia sekä tentti. Verkkokoulutusvaihtoehto koskee vain niitä henkilöistä, joilla on voimassa oleva Tulityökortti.

Jos Tulityökortti on vanhentunut, on koko koulutus suoritettava 8 tuntia kestävässä lähiopetuksena.

Miksi Tulityökorttikoulutukseen sisältyy lähiopetus?

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK), joka hallinnoi tulityökorttia, edellyttää, että osa tulityökoulutuksesta suoritetaan lähiopetuksena. Tällä varmistetaan kurssilaisen henkilöllisyys ja osaaminen sekä mahdollistetaan käytännön harjoitukset oikeilla välineillä. Ensimmäinen tulityöpätevyys on aina suoritettava kokonaan lähiopetuksena, koska SPEK:n asiantuntijat katsovat turvallisten tulityötapojen oppimisen liittyvän ensisijaisesti oikean turvallisuusasenteen omaksumiseen.

Onko Tulityökortti voimassa ulkomailla?

SPEK:n myöntämä Tulityökortti hyväksytään Norjassa ja Tanskassa. Vastaavasti Norjan ja Tanskan palotorjuntaliiton myöntämät tulityökortit hyväksytään Suomessa.

Ruotsin tulityökoulutus on uudistunut, eikä 1.7.2023 tai sen jälkeen Suomessa tai muissa Pohjoismaissa suoritettuja tulityökortteja hyväksytä enää Ruotsissa. Ruotsin palotorjuntaliiton myöntämä kortti kuitenkin hyväksytään Suomessa.

Voiko Tulityökorttikoulutuksen suorittaa verkossa?

Tulityökortin suorittaminen tai uusiminen kokonaan verkossa ei ole mahdollista, sillä Tulityökorttia hallinnoiva Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK) edellyttää, että käytännön harjoitukset ja tentti suoritetaan edelleen lähiopetuksena, jotta varmistetaan kurssilaisen osaaminen sekä teoriassa että käytännössä oikeilla palontorjunta- ja sammutusvälineillä. Jos Tulityökortti on edelleen voimassa, voi sen uusia verkkokoulutuksen ja lähiosuuden yhdistelmänä. Tällöin kurssi koostuu itseopiskeltavasta verkko-osuudesta sekä  noin 4 tunnin mittaisesta lähiopetusosuudesta.

Mikäli Tulityökorttia ei ole tai sen voimassaolo on umpeutunut, tulee osallistua kahdeksan tunnin lähiopetukseen.

Miten saan uuden Tulityökortin kadonneen tilalle?

Jos tarvitset kortista uuden muovisen version, voit tilata sen SPEK:n verkkokaupasta.
Tiesitko, että voit ladata Tulityökortin® myös puhelimeesi Korttitieto.fi -palvelusta. Näin mobiilikortti on aina mukanasi ja palvelu myös muistuttaa kortin vanhenemisesta. Mobiilikortti on yhtä pätevä, kuin muovinen Tulityökortti.

Tulityökorttikoulutuksen sisältö

  • Riskien minimointi ja ennakointi
  • Toiminta onnettomuuden sattuessa
  • Suojaus- ja alkusammutusharjoituksia
  • Loppukoe

Tulityökorttikoulutuksen kohderyhmä

Tulityökortti tulee olla aina voimassa, kun työskennellään tilapäisellä tulityöpaikalla. Korttia edellytetään yleensä rakennustyömailla, teollisuudessa, lukuisissa asennustöissä, tulityöluvan myöntäjiltä ja sitä suositellaan myös tulityönvartijoille.

Tulityökorttikoulutuksen kesto

1 päivä (8 tuntia)

Tulityökortin voimassaolo

SPEK:n myöntämä Tulityökortti, joka on voimassa 5 vuotta koulutuspäivästä lukien. Kortti toimitetaan postitse ilmoittautumisen yhteydessä annettuun toimitusosoitteeseen 2-3 viikkoa hyväksytyn suorittamisen jälkeen. Jos on tarve, koulutuksesta saa myös väliaikaisen todistuksen, joka on voimassa yhden (1) kk koulutuspäivästä eteenpäin.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön ja Työturvallisuuskeskuksen yhteinen Korttitieto-sovelluksen avulla on mahdollista ladata tulityökortti puhelimeen. Löydät sen puhelimesi sovelluskaupasta.

Kokonaisuus ei sovellu kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintään.

Uusi tulityökortti yhdisti tulityökorttikoulutuksen sekä katto- ja vedeneristysalan tulityökorttikoulutuksen. Koulutus muuttui myös kansainvälisemmäksi, joten SPEK:n uusi tulityökortti on voimassa Norjassa ja Tanskassa. Heinäkuussa 2023 Ruotsin tulityökoulutus uudistui, eikä suomalainen Tulityökortti ole enää pätevä Ruotsissa. Pohjoismaisten palontorjuntaliittojen hyväksymä tulityökortti hyväksytään myös Suomessa

Ilmoittaudu tulityökorttikoulutukseen

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä kurssin ajankohta johon haluat osallistua, kaupunki jossa kurssi järjestetään, osallistujien nimet, ilmoittajan yhteystiedot sekä laskutustiedot.

Vahvistus kurssille pääsystä lähetetään sähköpostitse.

Peruutusehdot:

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen voi perua kustannuksitta viimeistään 14 vuorokautta ennen koulutuspäivää. Tämän jälkeen tulevista peruutuksista veloitamme 50 % osallistumismaksusta. Jos poisjäännistä ei etukäteen ilmoiteta, veloitamme koko maksun. Osallistujan voi vaihtaa veloituksetta ja vaihtumisesta tulee ilmoittaa Suomen Ensiapukoulutus Oy:lle puhelimitse tai sähköpostilla

Tulityökortin kertaus

YHDISTELMÄKOULUTUS 

Tulityökortin kertauskoulutus on yhdessä Tulityökorttikoulutuksen kanssa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön eli SPEK:n hyväksymä tutkinto. Koulutuksen hyväksytyn suorituksen jälkeen opiskelijalla on riittävä perustieto tulityön riskeistä ja -työturvallisuudesta, vahinkojen ennakoimisesta sekä tiedossaan oikeat työskentelytavat onnettomuuksien välttämiseksi. Tästä merkiksi osallistuja saa SPEK:n myöntämän Tulityökortin voimaan viideksi (5) vuodeksi.

Kertauskoulutuksen hinta on 189 € + alv. Osallistumisen edellytyksenä voimassa oleva tulityökortti.

Tulityökortti -pätevyyden suorittaminen

  • Jos tulityökorttia ei vielä ole tai pätevyys on vanhentunut, tulee suorittaa täysimittainen koulutus. Siirry tästä lukemaan lisää Tulityökorttikoulutuksesta.
  • Jos sinulla on voimassa oleva tulityökortti, voit osallistua tulityökortin kertauskoulutukseen.
  • Jos haluat tilata kouluttajan työpaikallenne, siirry tästä lukemaan lisää Tulityökortti ryhmäkoulutuksena.
  • Tutustu myös Alkusammutus AS1 -koulutukseeen, tarjonnassamme sekä yrityskoulutus, että kaikille avoin koulutus.

Yhdistelmäkoulutus koostuu luokkahuone osuudesta  (4,5 tuntia), jota edeltää itsenäinen verkko-opiskelu. 3 kk sisällä verkko-osuuden suorittamisesta tulee osallistua luokkahuone koulutuspäivään. Ilmoittaudu alta sinulle soveltuvaan kertauskoulutus päivään. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi kirjautumistunnukset verkko-oppimisalustalle, jossa itsenäinen verkkokoulutus osuus suoritetaan. Osuuden kesto on suoritusnopeudesta riippuen noin kaksi (2) tuntia. Tunnukset lähetetään viimeistään seuraavana arkipäivänä ilmoittautumisesta.

Tulityökortin kertauskoulutuksen aikataulut

Klikkaa tulityökortin kertauskoulutusta nähdäksesi tarkemmat tiedot.

Espoo

Hämeenlinna

Helsinki

Järvenpää

Joensuu

Jyväskylä

Kajaani

Kokkola

Kotka

Kouvola

Kuopio

Lahti

Lappeenranta

Lohja

Mikkeli

Oulu

Pori

Porvoo

Raahe

Riihimäki

Rovaniemi

Seinäjoki

Tampere

Tornio

Turku

Vaasa

Vantaa

Ylivieska

Miksi Tulityökorttikoulutus?

Työnantajan on lain mukaisesti huolehdittava, että työntekijät on perehdytetty toimimaan turvallisesti työpaikalla, ja huolehdittava myös muulla tavoin työympäristön turvallisuudesta. Tämä vaatimus korostuu korkeariskisiä töitä, kuten tulitöissä. Tulityön tekemiseen tilapäisellä tulityöpaikalla vaaditaan aina kirjallinen, määräaikainen tulityölupa. Tulityöluvan voimassaoloaika on viisi vuotta.

Kuka tarvitsee Tulityökortin?

Tehdessään töitä tilapäisellä tulityöpaikalla tulityöntekijä tarvitsee aina tulityöluvan. Usean vakuutusyhtiön ohjeistus edellyttää, että tulityölupa voidaan myöntää vain henkilölle, jolla on suoritettuna tulityökorttikoulutus sekä tulityökortti, joka on työskentelyaikana voimassa.  Näin ollen Tulityökoulutus ja Tulityökortti® tarvitaan, jotta voidaan varmistua tulityöhön osallistuvien henkilöiden osaamisesta tulityötilanteessa sekä tulityöluvan myöntämisessä. Turvallisen tulityön lähtökohtana on riskien tunnistaminen ja turvallisten toimintatapojen hallinta. Ohjeistuksen vastainen toiminta voi olla peruste vakuutuskorvausten alentamiselle vahinkotapauksissa.

Tulityökortti tulee olla voimassa myös tulityöluvan myöntäjällä. Tulityövartijalle tulityökortin suorittaminen ei ole pakollista, mutta sitä suositellaan, jotta ymmärrys tulityön työturvallisuudesta on kaikilla tulitöihin osallistuvilla yhteinen.

Mikä ero on vakituisella ja tilapäisellä tulityöpaikalla?

Vakituinen tulityöpaikka on tulitöitä varten suunniteltu ja varattu pysyvä, turvallinen alue tai palo-osasto.  Se on siis paloturvallisuusvaatimusten mukainen tulitöiden tekemiseen varattu tila, jossa palovaaralliset työt voidaan suorittaa turvallisesti. Vakituisella tulityöpaikalla on palamattomat materiaalit, riittävät paloturvallisuussuojaukset, eikä palavia nesteitä säilytyksessä välittömässä läheisyydessä. Tulityöt tulee tehdä vakituisella tulityöpaikalla aina, kun se on mahdollista. Korkeampien turvallisuustoimien vuoksi vakituisella tulityöpaikalla ei edellytetä tulityölupaa eikä tulityökorttia. Koulutuksen käymisestä on kuitenkin tässäkin tilanteessa hyötyä, jotta osaa ennakoida riskejä ja oppii palamisen teoriaa.

Tilapäisiksi tulityöpaikoiksi lukeutuvat muut kuin vakituiset tulityöpaikat.  Esimerkiksi katto- ja vedeneristystyöt tehdään aina tilapäisellä tulityöpaikalla. Usein myös rakennustyömaat ja kiinteistöt ovat tilapäisiä tulityöpaikkoja. Koneiden ja laitteiden satunnaiset ja  tilapäiset korjaus- ja huoltopaikat ovat niin ikään tilapäisiä tulityöpaikkoja.

Minkälaiseen työhön Tulityökorttia vaaditaan?

Työ on tulityötä silloin, kun työ on palovaarallista eli työssä syntyy kipinöitä, käytetään liekkiä tai hyödynnetään muuta lämpöä. Esimerkkejä kipinöintiä aiheuttavasta tulityöstä ovat mm. kaasu- ja kaarihitsaukset, poltto- ja kaarileikkaukset, laikkaleikkaukset ja metallien hionnat. Liekkiä ja lämpöä vaativia tulitöitä ovat muun muassa kaasupolttimella tehtävät työt, avoliekillä tehtävät työt ja kuumailmapuhaltimella tehtävät työt. Tulitöitä tehdään tyypillisesti rakennusten korjaustyössä ja uudisrakentamisessa sekä teollisuudessa ylläpidossa ja huoltotehtävissä.

Milloin Tulityökorttia ei tarvita?

Tulityökorttia ei tarvita silloin, kun tulitöitä tehdään vakituisella tulityöpaikalla tai yksityishenkilönä harrastuspohjalta. Vakituinen tulityöpaikka tarkoittaa paloturvallisuusvaatimusten mukaista tulitöiden tekemiseen varattua tilaa, jossa palovaaralliset työt voidaan suorittaa turvallisesti. Tulityökorttia® ei myöskään tarvita silloin, kun työskentelyyn käytetään vain palovaarattomia työmenetelmiä tai työskennellään vakuuttamattomissa kohteissa. Toki työnantaja tai työn tilaaja voi asettaa myös edellä kuvatuissa tilanteissa vaatimuksen Tulityökorttikoulutukselle.

Tulityökortin vaatimuksista huolimatta myös yllä mainituissa tilanteissa tulee toimia paloturvallisesti ja pelastuslain vaatimusten mukaisesti.

Kauanko Tulityökorttikoulutus kestää?

Tulityökorttikoulutus kestää 8 tuntia, sisältäen tauot ja käytännönharjoitukset. Tulityökortin uusijat voivat suorittaa kertauskoulutuksen osittain verkossa, mikäli Tulityökortti on yhä voimassa. Itseopiskeltava verkkokoulutus suoritetaan ennen lähiosuuteen osallistumista. Verkkokoulutuksen suorittamisen jälkeen tehtävä lähikoulutusosuus kestää noin 4 tuntia. Lähikoulutus -osuus sisältää lähinnä käytännönharjoitteita.

Miten Tulityökortti uusitaan?

Tulityökortti® on voimassa viisi vuotta. Tulityökortin uusimisen voi suorittaa nykyään kahdella tavalla:

  1. Osallistumalla uudelleen 8 tunnin Tulityökorttikoulutukseen lähiopetuksena tai
  2. yhdistelmäkoulutuksena, joka koostuu verkko-osuudesta ja 4,5 tunnin mittaisesta lähiopetuksesta, jonka aikana suoritetaan alkusammutus- ja suojausharjoituksia sekä tentti. Verkkokoulutusvaihtoehto koskee vain niitä henkilöistä, joilla on voimassa oleva Tulityökortti.

Jos Tulityökortti on vanhentunut, on koko koulutus suoritettava 8 tuntia kestävässä lähiopetuksena.

Miksi Tulityökorttikoulutukseen sisältyy lähiopetus?

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK), joka hallinnoi tulityökorttia, edellyttää, että osa tulityökoulutuksesta suoritetaan lähiopetuksena. Tällä varmistetaan kurssilaisen henkilöllisyys ja osaaminen sekä mahdollistetaan käytännön harjoitukset oikeilla välineillä. Ensimmäinen tulityöpätevyys on aina suoritettava kokonaan lähiopetuksena, koska SPEK:n asiantuntijat katsovat turvallisten tulityötapojen oppimisen liittyvän ensisijaisesti oikean turvallisuusasenteen omaksumiseen.

Onko Tulityökortti voimassa ulkomailla?

SPEK:n myöntämä Tulityökortti hyväksytään Norjassa ja Tanskassa. Vastaavasti Norjan ja Tanskan palotorjuntaliiton myöntämät tulityökortit hyväksytään Suomessa.

Ruotsin tulityökoulutus on uudistunut, eikä 1.7.2023 tai sen jälkeen Suomessa tai muissa Pohjoismaissa suoritettuja tulityökortteja hyväksytä enää Ruotsissa. Ruotsin palotorjuntaliiton myöntämä kortti kuitenkin hyväksytään Suomessa.

Voiko Tulityökorttikoulutuksen suorittaa verkossa?

Tulityökortin suorittaminen tai uusiminen kokonaan verkossa ei ole mahdollista, sillä Tulityökorttia hallinnoiva Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK) edellyttää, että käytännön harjoitukset ja tentti suoritetaan edelleen lähiopetuksena, jotta varmistetaan kurssilaisen osaaminen sekä teoriassa että käytännössä oikeilla palontorjunta- ja sammutusvälineillä. Jos Tulityökortti on edelleen voimassa, voi sen uusia verkkokoulutuksen ja lähiosuuden yhdistelmänä. Tällöin kurssi koostuu itseopiskeltavasta verkko-osuudesta sekä  noin 4 tunnin mittaisesta lähiopetusosuudesta.

Mikäli Tulityökorttia ei ole tai sen voimassaolo on umpeutunut, tulee osallistua kahdeksan tunnin lähiopetukseen.

Miten saan uuden Tulityökortin kadonneen tilalle?

Jos tarvitset kortista uuden muovisen version, voit tilata sen SPEK:n verkkokaupasta.
Tiesitko, että voit ladata Tulityökortin® myös puhelimeesi Korttitieto.fi -palvelusta. Näin mobiilikortti on aina mukanasi ja palvelu myös muistuttaa kortin vanhenemisesta. Mobiilikortti on yhtä pätevä, kuin muovinen Tulityökortti.

Tulityökorttikoulutuksen sisältö

  • Riskien minimointi ja ennakointi
  • Toiminta onnettomuuden sattuessa
  • Suojaus- ja alkusammutusharjoituksia
  • Loppukoe

Tulityökorttikoulutuksen kohderyhmä

Tulityökortti tulee olla aina voimassa, kun työskennellään tilapäisellä tulityöpaikalla. Korttia edellytetään yleensä rakennustyömailla, teollisuudessa, lukuisissa asennustöissä, tulityöluvan myöntäjiltä ja sitä suositellaan myös tulityönvartijoille.

Tulityökorttikoulutuksen kesto

1 päivä (8 tuntia)

Tulityökortin voimassaolo

SPEK:n myöntämä Tulityökortti, joka on voimassa 5 vuotta koulutuspäivästä lukien. Kortti toimitetaan postitse ilmoittautumisen yhteydessä annettuun toimitusosoitteeseen 2-3 viikkoa hyväksytyn suorittamisen jälkeen. Jos on tarve, koulutuksesta saa myös väliaikaisen todistuksen, joka on voimassa yhden (1) kk koulutuspäivästä eteenpäin.

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön ja Työturvallisuuskeskuksen yhteinen Korttitieto-sovelluksen avulla on mahdollista ladata tulityökortti puhelimeen. Löydät sen puhelimesi sovelluskaupasta.

Kokonaisuus ei sovellu kuljettajan jatkokoulutuksen ammattipätevyysmerkintään.

Uusi tulityökortti yhdisti tulityökorttikoulutuksen sekä katto- ja vedeneristysalan tulityökorttikoulutuksen. Koulutus muuttui myös kansainvälisemmäksi, joten SPEK:n uusi tulityökortti on voimassa Norjassa ja Tanskassa. Heinäkuussa 2023 Ruotsin tulityökoulutus uudistui, eikä suomalainen Tulityökortti ole enää pätevä Ruotsissa. Pohjoismaisten palontorjuntaliittojen hyväksymä tulityökortti hyväksytään myös Suomessa

Ilmoittaudu tulityökorttikoulutukseen

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä kurssin ajankohta johon haluat osallistua, kaupunki jossa kurssi järjestetään, osallistujien nimet, ilmoittajan yhteystiedot sekä laskutustiedot.

Vahvistus kurssille pääsystä lähetetään sähköpostitse.

Peruutusehdot:

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen voi perua kustannuksitta viimeistään 14 vuorokautta ennen koulutuspäivää. Tämän jälkeen tulevista peruutuksista veloitamme 50 % osallistumismaksusta. Jos poisjäännistä ei etukäteen ilmoiteta, veloitamme koko maksun. Osallistujan voi vaihtaa veloituksetta ja vaihtumisesta tulee ilmoittaa Suomen Ensiapukoulutus Oy:lle puhelimitse tai sähköpostilla